Carolien Roovers

Mijn naam is Carolien Roovers. Ik heb in de jeugdhulpverlening gewerkt en behaalde mijn diploma HBO-Pedagoog aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik begeleidde vele jaren volwassenen en kinderen. Daarna werkte ik via Stichting Vluchtelingenwerk met alleenstaande minderjarige asielzoekers. Het was een zeer inspirerende tijd waar ik altijd probeerde verbondenheid te creëren in situaties van afgescheidenheid.

Later ben ik overgestapt naar het NT2-onderwijs waar ik volwassenen en kinderen met diverse culturele achtergronden de Nederlandse taal en cultuur doceerde. Ook hier speelde het creëren van verbondenheid een belangrijke rol.
Door de jaren heen merkte ik op het persoonlijke vlak, dat op emotionele momenten en in moeilijke periodes, emoties in mijn lichaam opgeslagen werden waardoor ik blokkeerde. Op het moment dat ik emoties niet in mijn lijf voelde was er ook geen verdriet, woede of boosheid meer. Ik voelde me dan weer vrij en alles kon weer stromen. Dit inspireerde me om workshops en cursussen ‘emotioneel lichaamswerk’ te gaan volgen. Uiteindelijk werd ik klankmassagetherapeut volgens de methode van ‘Peter Hess’. Hierna ben ik opleidingen in de Ayurvedische geneeskunde gaan volgen.
Ayurvedisch massagetherapeut ‘Hogeschool Ayurveda Geneeskunde’-, Ayurvedische voeding en leefstijltherapie ‘Academy of Ayurvedic studies’,- momenteel volg de ik de opleiding tot Lichaamsgerichte Psychotherapeut ‘Instituut Aumm’.
Tijdens de coaching die ik geef, probeer ik je bewust te maken van de signalen die het lichaam geeft. Waar zitten emoties en blokkades, wat heeft het lichaam te vertellen? Hierdoor kun je jezelf beter leren kennen en begrijpen. Ik werk met voeding & leefstijl,- massage,- ademtherapie,-lichaamsgerichte oefeningen en wandelcoaching op mooie plekken in de natuur.