Ayurveda massage

Wat is Ayurvedische massage

De Ayurveda is een traditionele vorm van geneeskunde die gebruik maakt van kruiden, effecten van klank, yoga en massagetechnieken. Van oorsprong is zij afkomstig uit Iran, Tibet en India. Ayurvedische massage stimuleert gezondheid en welzijn duurzaam. Er ontstaat een gevoel van rust als bloed en lymfe vloeistoffen door het lichaam stromen, waardoor je geest en immuunsysteem worden versterkt.

[spacer size=”6″]

De behandeling

Voor de start van de massage vindt er een voorgesprek plaats, waarin een aantal essentiële zaken worden besproken. De behandeling vindt plaats op een massagetafel en duurt maximaal 75 minuten. Elk lichaamsdeel is met handdoeken bedekt en alleen de te behandelen lichaamsdelen zijn ontbloot. Specifiek voor de Ayurvedische massage is het gebruik van warme, sterk werkende kruidenoliën. Houd er rekening mee dat tijdens de behandeling veel olie gebruikt wordt over het hele lichaam, ook op hoofd en haar. Inclusief voor- en nagesprek ben je ongeveer één uur en 45 minuten in de praktijk aanwezig. Er is ook de mogelijkheid voor diverse deelbehandelingen.

Werking van Ayurvedische massage

Een belangrijk effect van de behandeling is spierontspanning en stressreductie. Denk hierbij o.a. aan klachten als spierpijnen of spanningshoofdpijn. Ayurvedische massage is bij uitstek geschikt bij pijnlijke aandoeningen zoals migraine, reuma of andere vormen van artritis.
De toevoer van bloed en belangrijke mineralen zoals stikstof, zwavel en fosfor wordt verhoogd. Dit is van vitaal belang bij genezing van verwondingen, botbreuken of chirurgische ingrepen. Massage verbetert de bloedcirculatie, verhoogt het aantal rode bloedcellen en stimuleert gewond weefsel te genezen. Verbeterde bloedsomloop helpt de bloeddruk te verlagen en versterkt de effectiviteit van de hartfunctie. Ayurvedische massage helpt het lichaam ontgiften wat een positief effect heeft op de werking van de stofwisseling.

Massages bij Praktijk Amchi zijn strikt therapeutisch en/of ontspannend, niet bestemd voor erotische doeleinden.