AyurYoga psychotherapie

“Yoga en ayurveda veranderen niet de manier waarop we dingen zien. Het verandert de persoon die ziet.”
Lichamelijke en geestelijke problematiek zijn met elkaar verweven, er is geen verschil tussen lichaam en geest: alles is één.

AyurYoga AmchiAyurYoga Psychotherapie is gebaseerd op de 3 pijlers Ayurveda, Yoga en lichaamsgerichte psychotherapie.
Waarom een mix van deze 3 therapieën?
Eenvoudig uitgelegd; een gezonde geest kan niet gedijen in een ziek lichaam en omgekeerd. Volledige heling is alleen mogelijk als je aan heling van zowel lichaam als geest werkt.

Lichaamsgerichte psychotherapie kan veel betekenen voor het verwerken van trauma’s, blokkades en helpen oude patronen te doorbreken. De therapie richt zich op zowel de psychische en emotionele ontwikkeling van de cliënt als ook op de geblokkeerde emoties en energiehuishouding in het lichaam.
Yoga werk als een spiegel door het beoefenen van houdingen, werken met adem en meditatie. Wat gebeurt er tijdens de beoefening? Hoe ga je ermee om, waar liggen je grenzen, welke weerstanden ontmoet je?
Ayurveda richt zich op jouw constitutie bij elk type mens past dan ook een eigen voedings- en leefpatroon.
Wil je optimaal functioneren, dan is het belangrijk dat je weet wat je constitutie is. Dan kun je je eet- en leefgewoonten aanpassen en kiezen voor datgene wat een gunstige invloed heeft op je gezondheid en leven. Je komt dan lekkerder in je vel te zitten en hebt minder kans op ziekte.

AyurYoga Psycho therapie biedt een totaalpakket dat helemaal gericht is op het ondersteunen van je gehele gezondheid. Aan het eind van elke therapiesessie krijg je adviezen, aandachtspunten en oefeningen mee waar je thuis mee aan de slag kunt.