Klankschaalmassage

Klankschalen

Amchi klankschaalmassage

Tot op heden worden klankschalen in Tibet en Nepal in de kloosters gebruikt tijdens ceremoniën en meditaties. Aan de klankmassage ligt oeroude kennis over de invloed van klanken op welzijn, genezing en harmonie ten grondslag, die reeds circa 5000 jaren geleden in de Ayurvedische geneeskunde werd toegepast.
Wanneer de mens met zichzelf en zijn omgeving in harmonie is, kan hij zijn leven vrij en creatief vormgeven, zijn wie hij is.

[spacer size=”7″]

De behandeling

De behandeling vindt plaats op een massagetafel. Je houdt je kleding aan en kunt gaan liggen op een voor jou prettige manier. Als er behoefte aan is krijg je een deken of doek over je heen wat aanvoelt als een beschermende pakking. De behandeling vindt zowel plaats aan de rug- als voorzijde. Bij iedereen klinken de schalen anders, de schalen geven aan waar ze nodig zijn en worden op en naast het lichaam geplaatst, op de energiepunten ofwel Chakra’s.

Na de behandeling drink je water om de gifstoffen die vrijkomen tijdens de behandeling af te voeren en is er gelegenheid voor uitwisseling.

Helende werking

Amchi klankschalen

Het lichaam bestaat voor 80 % uit water dat door de trilling van de klankschaal in beweging wordt gebracht. Dit geeft een grote ontspanning en verlichting bij stress en maakt afvalstoffen los. Omdat stress en vervuiling de voornaamste oorzaken zijn van veel ziekten, kunnen klankschalen bijdragen aan het behouden van een goede gezondheid, maar ook een aanvulling zijn op een reguliere behandeling. In de huidige westerse samenleving wordt veel van mensen gevraagd waardoor men voornamelijk leeft vanuit ‘het hoofd’. Door een behandeling met klankschalen krijgen we weer contact met ons gevoel. De klankschaal werkt op een fijnstoffelijk niveau en activeert ons energetisch systeem. De trillingen werken lang door, soms wel enige dagen en het lichaam komt zo weer beter in balans. Door de het ontstaan van bewustwording kan stress tijdig onderkend worden. Ideaal voor mensen die langdurig of tijdelijk onder druk staan. De trillingen en vibraties maken blokkades vrij, waardoor diepe ontspanning kan ontstaan.
Voor welke klachten kunnen klankschalen gebruikt worden

Voor welke klachten kunnen klankschalen gebruikt worden

De klankschaal is geen vervanging van de reguliere geneeskunde maar kan wel een goede aanvulling betekenen. Klankschalen kunnen uitstekend toegepast worden naast diverse vormen van een bestaande psychotherapeutische behandeling. De therapie werkt bevorderend tijdens ziekteherstel en vormt daarnaast een waardevolle aanvulling op een reguliere geneeskundige behandeling.
Klankschaaltherapie kan bij de meeste mensen gebruikt worden, het is echter belangrijk dat je iemand bent die goed in het hier en nu kan blijven en geaard bent. De klankschalen kunnen herinneringen en trauma’s omhoog halen en daar moet je mee om kunnen gaan.

Massages bij Praktijk Amchi zijn strikt therapeutisch en/of ontspannend, niet bestemd voor erotische doeleinden.