Over Carolien

De kracht van Praktijk Amchi ligt in de combinatie van leefstijl, voeding en lichaamsgerichte (Psycho)therapie. Een gezonde geest is heilzaam voor een gezond lichaam en vice versa.

Ik ben Carolien Roovers (1965) en heb een therapeutische praktijk aan huis en op locatie gericht op: gezondheid, welzijn en heling.

Ik werkte ruim 23 jaar als HBO-pedagoog in de jeugdhulpverlening en als docent in het Nederlands taalonderwijs voor mensen met een andere culturele achtergrond.

Mijn voeding-, leefstijl- en massageopleidingen volgde ik bij de Academy of Ayurvedic Studies (Delightacademy) te Loenen (GLD) en de Hogeschool Ayurveda Geneeskunde te Nijmegen. De 4-jarige opleiding Lichaamsgerichte (Psycho)therapie volgde ik bij het Aumm instituut te Lieveren. Daarnaast volgde ik in Nederland de opleiding tot klanktherapeut volgens de methode van ‘Peter Hess’ en biedt ook klankschaaltherapie.

Al vanaf jonge leeftijd voel ik mij sterk verbonden met dieren en natuur en beoefen in mijn vrije tijd al vele jaren diverse vormen van yoga. Al vanaf jonge leeftijd heb ik grote voorliefde en ervaring met de heilzaamheid van natuurlijke, gezonde voeding en leefstijl. Maar om te kiezen voor gezondheid, levensgeluk en innerlijke wijsheid is meer nodig dan een gezond dieet of levenswijze alleen. Om diep in contact te komen met onszelf is ook inzicht in onze innerlijke drijfveren, oude patronen en overlevingsstrategieën van groot belang. Mensen die graag willen werken aan heling en hier zelf verantwoordelijkheid in willen nemen zijn bij Praktijk Amchi van harte welkom.

Consulten bij praktijk amchi worden vergoed via de aanvullende verzekering.