Carolien Roovers (1965)

Ik heb een therapeutische praktijk aan huis en geef daarnaast leefstijl-, voeding-, massageconsulten en meditatiebijeenkomsten voor kleine groepen in mijn ruime praktijkruimte.

Carolien Roovers

Mijn voeding-, leefstijl- en massageopleidingen volgde ik bij de Academy of Ayurvedic studies (Delightacademy) te Loenen (GLD) en de Hogeschool Ayurveda Geneeskunde te Nijmegen.
Tijdens een reis in India kocht ik mooie klankschalen; ik was al jaren diep onder de indruk van de therapeutische werking van dit bijzondere instrument. Ik volgde daarna in Nederland de opleiding tot klanktherapeut volgens de methode van ‘Peter Hess’ en ben klankschaalmeditaties en massages gaan geven. Ik volg momenteel de 4-jarige opleiding tot Primal Rebirth Therapeut bij het Aumm instituut te Lieveren waar ik ook Osho meditaties leerde. Ik beoefen al vele jaren diverse vormen van yoga. Naast mijn werkzaamheden ben ik indertijd de Saswitha yoga-opleiding gaan doen en specialiseerde mij daar via aanvullende modules in meditatie.
Hiervoor ben ik ruim 23 jaar werkzaam geweest als HBO pedagoog in de jeugdhulpverlening en als docent in het Nederlands taalonderwijs voor mensen met een andere culturele achtergrond.
Al vanaf jonge leeftijd voel ik mij sterk verbonden met dieren en natuur. Ik woon met mijn levenspartner Hans en onze twee honden in het mooie Oosterbeek.