Meditatiehuis Oosterbeek

Osho Meditatie
Ervaar de kracht van stilte vanuit actie. In Oshomeditatie ligt de nadruk op activiteit, creativiteit en expressie. Osho heeft diverse methoden ontwikkeld om rust en vrede te vinden in deze hectische wereld. Osho-meditaties zijn een krachtige meditatievorm die je bewust naar je innerlijk leiden.

Snuffelen aan meditatie
Deze bijeenkomsten zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden, maar ze zijn ook inspirerend voor mensen die kennis willen maken met verschillende meditatievormen. Wat is meditatie en hoe doe je dat, is het alleen meditatie als je in de lotushouding in stilte zit te ademen of zijn er ook andere manieren om in onszelf te zakken? Laat je meenemen op een verrassende ontdekkingstocht naar wat bij jou past. Elke bijeenkomst biedt een nieuwe meditatievorm aan.

Klankmeditatie
Een klankmeditatie is heel ontspannen, maar werkt tegelijk heel diep. Alle systemen in je lichaam worden opnieuw geactiveerd, zodat je energie weer gaat stromen. Je komt in je kracht en krijgt weer energie. In korte tijd kom je tot een volledige ontspanning. De trillingen en boventonen hebben een helend effect op lichaam en geest. De klanken van de schalen, gong, klankbuizen en Shanti brengen je in een diepe meditatieve staat. Het gevoel voor tijd verdwijnt even, en na de klankmeditatie zul je je verfrist en ontspannen voelen.

Zenmeditatie
Zen wordt ook wel Zazen genoemd. ëZaí betekent zitten. Je kunt Zazen dus zien als een zitmeditatie. Het is een ononderbroken stroom van aandacht op een object of activiteit, bijvoorbeeld de ademhaling. Zen is zitten met open aandacht. Niet geconcentreerd op iets specifieks. Je wacht en bent ontvankelijk voor alles. Je dwaalt niet af door gedachten uit te spinnen tot plannen, verhalen of bespiegelingen. Je brengt je aandacht steeds weer terug naar je zitten. Zen gebruikt de ademhaling als terugkeerpunt: die is er altijd.

In de ruimte zijn matjes, kussentjes, meditatiekussens en dekentjes en evt. een stoel aanwezig, je bent vrij je eigen spullen mee te nemen.

Kosten: 10 euro per bijeenkomst.