Amchi Meditatiehuis

Wandelmeditatie en Lichaamswerk

‘Uit je hoofd en in je lijf’ gaan tijdens dit actieve uur hand in hand.
Al wandelend ervaar je de veelzijdigheid van de natuur intenser en ontstaat balans in je lichaamsenergie. De oefeningen tijdens de wandeling stimuleren en verfijnen de waarneming en ondersteunen de lichaamsenergie.

Klankschaalmeditatie

Een klankmeditatie is heel ontspannen en werkt heel diep. Alle systemen in je lichaam worden opnieuw geactiveerd, zodat je energie weer gaat stromen. Je komt weer in je kracht en tot volledige ontspanning. De trillingen en boventonen hebben een helend effect op lichaam en geest. De klanken van de schalen, de gong, de klankbuizen en de shanti brengen je in een diepe meditatieve staat. Het besef van tijd verdwijnt en na de klankmeditatie voel je je als herboren.

Adem en meditatie

Pranayama is een verzameling ademhalingsoefeningen ontwikkeld door de oude yogi’s voor zuivering, mentale focus, verjonging en genezing. Prana betekent “levenskrachtenergie” en Yama betekent “controle of beheersing”. 

Mediteren door te zitten met open aandacht, zonder je op iets specifieks te concentreren. Je wacht en bent ontvankelijk voor alles. Je dwaalt niet af door gedachten uit te spinnen tot plannen, verhalen of bespiegelingen. Je brengt je aandacht steeds weer terug naar het zitten, en de ademhaling als terugkeerpunt: die is er altijd.

Elke les start met ademtechnieken en eindigt met mediteren in stilte.

Hartchakra Soefi Meditatie

Bijzonder geschikt om de hartchakra te reinigen. Deze meditatie is voortgekomen uit de eeuwenoude soefitraditie en stelt je in staat je leven meer vanuit het hart te beleven. Vanuit de hartchakra sta je in contact met de andere chakra’s. Het is belangrijk het hart open te houden om alle energie vrij door het lichaam te laten stromen.

Osho Kundalini Meditatie

Deze meditatie wordt ook wel de zustermeditatie van de dynamische meditatie genoemd. Zij bestaat uit vier fasen van telkens vijftien minuten waarin je eerst je lichaam zacht los schudt en de opgewekte energie (kundalini) door je hele lichaam laat stromen. Daarna ga je over tot dansen, stilte en uiteindelijk ga je op de grond liggen. Deze meditatie is een rustige en effectieve methode om los te komen van de opgehoopte spanningen en om te aarden.

Nada Brahma Meditatie

‘Nadabrahma’ betekent letterlijk ‘het geluid van Brahma’, de scheppende God.
Het is een meditatie waarbij je een uur lang ontspannen zit. Door in jezelf een zoemklank te maken en rustige in- en uitgaande bewegingen te maken met je handen, creëer je innerlijke harmonie en diepe stilte.

Osho Chakra breathing meditatie

De Chakra Breathing is een actieve meditatie die gebruik maakt van een snel ritme van diep ademhalen en lichaamsbewegingen om de chakra’s te openen. Het is een zeer krachtige techniek die veel emotionele blokkades kan doorbreken.

In de ruimte zijn matjes, kussentjes, meditatiekussens en dekentjes en evt. een stoel aanwezig, je bent vrij je eigen spullen mee te nemen.