Amchi Meditatiehuis

Wandelmeditatie en Lichaamswerk

‘Uit je hoofd en in je lijf’ gaan tijdens dit actieve uur hand in hand.
Al wandelend ervaar je de veelzijdigheid van de natuur intenser en ontstaat balans in je lichaamsenergie. De oefeningen tijdens de wandeling stimuleren en verfijnen de waarneming en ondersteunen de lichaamsenergie.

Klankschaalmeditatie

Een klankmeditatie is heel ontspannen en werkt heel diep. Alle systemen in je lichaam worden opnieuw geactiveerd, zodat je energie weer gaat stromen. Je komt weer in je kracht en tot volledige ontspanning. De trillingen en boventonen hebben een helend effect op lichaam en geest. De klanken van de schalen, de gong, de klankbuizen en de shanti brengen je in een diepe meditatieve staat. Het besef van tijd verdwijnt en na de klankmeditatie voel je je als herboren.

Stiltemeditatie

Zitten in stilte, in een ononderbroken stroom van aandacht op een object of activiteit, zoals de ademhaling. Zitten met open aandacht, zonder je op iets specifieks te concentreren. Je wacht en bent ontvankelijk voor alles. Je dwaalt niet af door gedachten uit te spinnen tot plannen, verhalen of bespiegelingen. Je brengt je aandacht steeds weer terug naar het zitten, en de ademhaling als terugkeerpunt: die is er altijd.

 

Hartchakra Soefi Meditatie

Bijzonder geschikt om de hartchakra te reinigen. Deze meditatie is voortgekomen uit de eeuwenoude soefitraditie en stelt je in staat je leven meer vanuit het hart te beleven. Vanuit de hartchakra sta je in contact met de andere chakra’s. Het is belangrijk het hart open te houden om alle energie vrij door het lichaam te laten stromen.

Osho Kundalini Meditatie

Deze meditatie wordt ook wel de zustermeditatie van de dynamische meditatie genoemd. Zij bestaat uit vier fasen van telkens vijftien minuten waarin je eerst je lichaam zacht los schudt en de opgewekte energie (kundalini) door je hele lichaam laat stromen. Daarna ga je over tot dansen, stilte en uiteindelijk ga je op de grond liggen. Deze meditatie is een rustige en effectieve methode om los te komen van de opgehoopte spanningen en om te aarden.

Osho Gourishankar Meditatie

Een avondmeditatie die een uur duurt en het gevoel geeft dat je op de top van de berg Gourishankar bent, zo zegt Osho . Je begint met een speciale ademtechniek waarna je ontspannen in een kleine lichtbron staart. Daarna laat je je lichaam zachte bewegingen maken. Tenslotte ga je op de grond liggen en geniet je in stilte van de subtiele energie die in je lichaam is vrijgekomen.

In de ruimte zijn matjes, kussentjes, meditatiekussens en dekentjes en evt. een stoel aanwezig, je bent vrij je eigen spullen mee te nemen.