Carolien Roovers (1965)

Ik ben al enkele jaren actief als meditatiedocent. Ik heb een therapeutische praktijk aan huis en naast meditatiebijeenkomsten geef ik ook individuele therapeutische sessies op het gebied van Ayurveda: leefstijl, -voeding, – massage en Innerlijk Kindwerk.

Carolien Roovers

Daarvoor ben ik ruim 23 jaar werkzaam geweest als HBO pedagoog in de jeugdhulpverlening en als docent in het Nederlands taalonderwijs voor mensen met een andere culturele achtergrond.
Ik beoefen al vele jaren diverse vormen van yoga. Naast mijn werkzaamheden ben ik indertijd de Saswitha yoga-opleiding gaan doen en specialiseerde mij daar via aanvullende modules in meditatie. Tijdens mijn verblijf in India kocht ik mooie klankschalen; ik was al jaren diep onder de indruk van de therapeutische werking van dit bijzondere instrument. Ik volgde daarna in Nederland de opleiding tot klanktherapeut volgens de methode van ‘Peter Hess’ en ben klankschaalmeditaties en -massages gaan geven. Momenteel volg ik de 4-jarige opleiding tot Primal Rebirth Therapeut bij het Aumm instituut in Usquert waar ik Osho-meditatie’s leerde.
Al vanaf jonge leeftijd voel ik mij sterk verbonden met dieren en natuur. Ik woon met mijn levenspartner Hans en onze twee honden in het mooie Oosterbeek.